Een tijdje terug had Boulder Tilburg een speciale gast: wethouder Maarten van Asten en zijn team. Maarten is wethouder van Sport bij de Gemeente Tilburg. Wat bracht hen hier? Een dagje bij de bouldergym om te ontdekken wat boulderen nu eigenlijk is. Dit is hoe het allemaal ging.

Wat is boulderen?

Om boulderen te begrijpen, beginnen de wethouder en zijn team hun bezoek met een informatieve sessie, verzorgd door Team Boulder in Boulder Tilburg. Deze sessie is bedoeld om te begrijpen wat boulderen precies inhoudt en hoe het een positieve impact heeft op onze stad.

Voor iedereen en elk niveau

Boulderen is geen exclusieve sport; het is toegankelijk voor iedereen, ongeacht ervaring of vaardigheidsniveau. De sport draait niet alleen om fysieke kracht, maar ook om slim denken en puzzels oplossen. Het brengt mensen van alle leeftijden en achtergronden samen, en dat wordt duidelijk tijdens het bezoek van de wethouder en zijn team aan Boulder Tilburg.

Wethouder van Asten en zijn team testen zelf de boulders uit

Na alle info krijgen wethouder Van Asten en zijn team de kans om zelf te boulderen . Onder het waakzame oog van Team Boulder betraden ze de boulderwand en beleefden ze de spanning en uitdaging van de sport. Het was een echt ‘learning by doing’ moment.

Dank voor jullie bezoek aan Boulder Tilburg

Het bezoek van de wethouder aan Boulder Tilburg toont zijn betrokkenheid bij sport en gemeenschap in Tilburg. Het benadrukt niet alleen de voordelen van een actieve levensstijl, maar ook de waarde van gemeenschapszin. We zijn dankbaar dat hij en zijn team de tijd nemen om de bouldersport te ontdekken en een kijkje te nemen in de klimcommunity van Boulder Neoliet.

Samen sterk voor een actief Tilburg

Dit bezoek aan Boulder Tilburg illustreert perfect hoe sport en gemeenschap hand in hand gaan. Boulderen is een sport die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de achtergrond. Laten we blijven samenwerken om van Tilburg een stad te maken waarin iedereen kan groeien, bewegen en actief deelnemen aan ons bruisende leven. Maarten van Asten’s bezoek aan Boulder Tilburg is een krachtig voorbeeld van deze gedeelde visie.

Meer Boulder nieuws

Boulder vacatures