Het was drukker dan druk afgelopen vrijdag tijdens de opening van Boulderbar Essen. Talloze klimmers genoten van vette boulders onder begeleiding van een lekkere beat van de huis-DJ. Natuurlijk eindigde de avond niet zonder een schnaps en zo’n overheerlijke Duitse braadworst van de ‘Grill’. Dat is pas genieten na een hele avond boulderen in de nieuwe gym van Neoliet BoulderBar in Essen.

De gym

De nieuwe BoulderBar in Essen heeft een oppervlakte van ruim 2000 m2, een eigen ‘buitenhofje’ en volop parkeerruimte. Het industriële pand heeft heel veel daglicht en een eigen terras. Binnen is het ook heerlijk bijkomen in de bar, welke is ontworpen door onze eigen Bolderman uit Neoliet Rotterdam; Serge Leummens.

De matten zijn afgewerkt met vilt voor prettig zacht afspringen en gepoetste schoentjes. Neoliet BoulderBar kenmerkt zich door veel macro’s en volumes. Nieuw is het dak en dan ook een echt dak met een speciaal ontworpen ondergrond voor een veilige landing. Er zijn ook een paar guitige boulders die heel anders zijn dan anders, maar dat moet je zelf maar komen ervaren… we zijn 7 dagen per week voor je open. Enjoy!

Dit is BoulderBar Essen

Lees ook